Informatieavond Kloosterakker en start verkoop van de eerste 47 kavels

10 mei 2021

Woensdag 26 mei van 19.30 tot ongeveer 20.30 uur organiseert gemeente Assen een online informatieavond over de verkoop van particuliere kavels in Kloosterakker.

De informatieavond begint om 19.30 uur en volgt u via www.blue-media.nl/kloosterakker.

U hoeft zich niet aan te melden. Klik op bovenstaande link om de livestream van de informatieavond te volgen. 

2 juni | kavels                                                         
Op 2 juni start gemeente Assen met de inschrijving van de eerste zevenenveertig particuliere kavels. Deze kavels liggen in het noordelijke deel van Kloosterakker. Dit deel gaan we als eerste bebouwen. Het gaat hierbij om veertien kavels voor een twee-onder-één-kap woning en drieëndertig kavels voor een vrijstaande woning. De inschrijfperiode loopt van 2 juni tot 16 juni om 23.59 uur.

Kijk voor de inschrijfvoorwaarden en meer informatie op www.assen.nl/kloosterveen.

21 juni | loting                                                       
Gemeente Assen houdt op 21 juni tussen 16.00 en 21.00 uur de loting voor deze eerste zevenenveertig particuliere kavels van de eerste fase van Kloosterakker. De loting vindt online plaats. Als u zich op tijd inschrijft (vóór 16 juni 23.59 uur), dan krijgt u hiervoor een uitnodiging toegestuurd.

Over Kloosterakker
De buurt Kloosterakker biedt ruimte aan circa vijfhonderd woningen. Het gebied ligt ten westen van Kloosterhage en Kloosterkade en tussen de Domeinweg en de Hoofdvaartsweg. De woningen variëren van vrijstaand tot twee-onder-een kap woningen en rijwoningen. Er komen kavels beschikbaar voor zowel projectmatige woningbouw als voor particuliere uitgifte. De inrichting van Kloosterakker krijgt als thema 'akkers'. De akkers lopen van oost naar west en worden met steensoorten in verschillende kleuren bebouwd, alsof er graan, mais, kool en aardappels zijn verbouwd. Kloosterakker wordt een ruim opgezette, groene buurt, met veel aandacht voor duurzaamheid. Zowel op het gebied van energie, klimaat, water, biodiversiteit als mobiliteit.

Bron: Gemeente Assen (Nieuwsbrief 10 mei 2021)

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Nieuwbouw-Kloosterakker?

Bekijk ook het project Nieuwbouw-Kloosterakker

Toekomstig
custom media