Bespaar op energiekosten met een woning die voldoet aan de BENG-normen

04 oktober 2022

Het zal niemand zijn ontgaan, de energieprijzen zijn afgelopen maanden enorm gestegen. Door als woningzoeker te kiezen voor een woning die voldoet aan de BENG-normen, zult u als bewoner minder last hebben van de hoge energietarieven.

Dat de energieprijzen zo sterk zijn gestegen, voelen we aan onze portemonnee. Volgens Cora van Nieuwenhuizen, voorzitter Energie-Nederland, is de schatting dat 80 tot 90 procent van de mensen in Nederland een variabel energiecontract heeft. Voor deze mensen geldt dat ze op dit moment de nieuwe tarieven al betalen of op korte termijn ermee geconfronteerd zullen worden. Maar ook de mensen met een vast contract zullen na afloop van dit contract de huidige tarieven gaan betalen.

Gelukkig wordt bij nieuwbouwwoningen alles in het werk gesteld om het energieverbruik te minimaliseren. De woningen in dit nieuwbouwproject worden gasloos en volgens de nieuwste BENG-normen gebouwd. BENG staat voor Bijna EnergieNeutraal Gebouw. Dit betekent dat bij de woningen niet alleen rekening wordt gehouden met een zeer goede isolatie en energiezuinige installaties, maar ook met de toepassing van duurzame energie. En daar profiteert u als bewoner van, omdat u energiekosten lager zullen zijn.