Ik wil mijn huis uitbreiden: welke aanbouw past bij mij?

28 september 2021

Is het altijd al je droom geweest om een grotere woonkamer of een ruime leefkeuken te hebben? Dan is een aanbouw misschien wel iets voor jou. Je hebt over het algemeen de keuze uit de volgende aanbouw-opties. Wij helpen je graag!

Met een aanbouw zorg je voor meer leefruimte, creëer je meerwaarde op je huis en wordt je huisstijl compleet gemaakt. Welke vormen zijn er?

Standaard aanbouw
De standaard aanbouw is over het algemeen simpel vormgegeven en heeft dezelfde kleur of bouwmaterialen als het bestaande huis. Het is mogelijk om een prefab (kant-en-klaar) aanbouw te kopen of te gaan voor een aanbouw op maat. Zo maak je je aanbouw net wat unieker, maar blijf je binnen de huidige stijl. Een standaard aanbouw kost tussen de € 16.000 en € 20.000. Het uniek maken van de standaard aanbouw kost rond de € 3.000 meer.

Landelijke aanbouw
Woon je landelijker? Of heeft jouw huis een landelijk uiterlijk? Dan past een landelijke aanbouw meer bij jou en je huis. Deze aanbouw wordt meestal gemaakt van hout, aangezien dit een natuurlijk product is. Dit past direct goed bij de stijl. Ook is de gevel meestal breder dan het huis zelf. Dit soort aanbouw kost vaak tussen de €18.000 en €22.000, als deze prefab gemaakt is. Wanneer je er maatwerk van maakt, kost dit gemiddeld €3.000 meer.

Moderne aanbouw
Een moderne aanbouw wordt gekenmerkt door strakke lijnen en het vele gebruik van glas in het ontwerp. Dit geeft het landelijke gevoel van buiten, met de luxe van binnen. Zo is dit een passende optie als je een mooie tuin of een prachtig uitzicht hebt. De moderne aanbouw is prefab verkrijgbaar tussen de €18.000 en €22.000. Ook hier kost een eigen, unieke draai aan het geheel je gemiddeld €3.000 meer.

Serre
Wil je graag meer ruimte in huis, maar valt een uitbouw buiten je budget? Dan is een serre een mooie keuze, waarmee je nog steeds warm en droog van het uitzicht vanuit je huis kunt genoten. Een serre bestaat voornamelijk uit een dak, een frame en een glazen schuifwand en kost je gemiddeld € 7.000.