Ook 's avonds buiten zitten met een terraswarmer

27 juni 2022

U kent het wel: U heeft de hele dag lekker buiten gezeten, maar in de avond wordt het plots frisser. Verleng u avond buiten met een terrasverwarmer. Zo kunt u lekker lang blijven zitten.

Als u ook in de avond op je terras wilt zitten, is een heater een goede oplossing. Indien u op zoek gaat naar een heater merkt u al snel dat er veel keuze is en er verschillende punten zijn om rekening mee te houden.

Welke ruimte wilt u verwarmen?

De soort heater hangt af van de ruimte die je wilt verwarmen. Is de ruimte groot, klein, open of (deels) afgesloten? Dat heeft allemaal invloed op de soort heater. Voor bijvoorbeeld open ruimtes kunt u zowel elektrische als gas heaters installeren. Gasheaters hebben een groot bereik, terwijl elektrische verwarmers een hoog rendement hebben.

Wilt u een afgesloten ruimte verwarmen, dan is een elektrische heater het meest geschikt. Een gasheater heeft namelijk zuurstof nodig en kan daardoor gevaarlijke situaties opleveren. Doordat de ruimte afgesloten is, hoeft de oplossing niet een hoog rendement te hebben, aangezien de warmte blijft hangen.

Maar moet ik nu voor gas of elektriciteit gaan?

Voor beide soorten is natuurlijk iets te zeggen; een heater op gas is krachtiger, heeft een aangename warmte en heeft eventueel sfeervolle vlammen. Ook kan je deze draadloos gebruiken en verplaatsen naar een plek waar het u uitkomt. Deze is helaas alleen niet geschikt voor afgesloten ruimtes en is duurder in gebruik. Daarentegen levert de heater op elektriciteit direct een aangename warmte, zijn ze op afstand te regelen, hebben ze een hoog rendement en zijn ze makkelijk in gebruik (soms zelfs op afstand te regelen). Helaas moet het snoer wel altijd aangesloten zijn op het elektriciteitsnet, waardoor deze op één plek moet blijven staan. Wel kunt u de elektrische variant ideaal gebruiken in een afgesloten ruimte.

Ophangen of neerzetten?

Een hangende terrasverwarmer staat minder in de weg, waardoor deze ook minder opvalt. Heeft u dus een overkapping, dan is dit ideaal indien de terrasverwarmer vanaf een afstand te bedienen is. Daarentegen plaatst een staande terrasverwarmer de warmte precies op de plek waar u die wilt hebben. Deze neemt dan wel meer ruimte in. Dit is natuurlijk helemaal naar wens in te vullen.

Nu weet u waar u op moet letten voordat u uw perfecte terrasverwarmer kiest. Tijd voor de lange zomeravonden!