Zijn jouw zonnepanelen verzekerd tegen schade bij storm, hagel of diefstal?

28 januari 2021

Heb je zonnepanelen? De zonnepanelen zijn vaak een enorme investering en leveren op termijn hun investering weer op. Maar wat als er iets met de zonnepanelen gebeurt? 

Heb je een eigen woning? 
Schade aan zonnepanelen wordt bij eigen woning bezitters gedekt op de woonhuisverzekering. Ze worden echter niet altijd automatisch meeverzekerd bij alle verzekeraars. Dit kan afhankelijk zijn van bijvoorbeeld het type dak en hoe de zonnepanelen zijn vastgezet. Wanneer er losse zonnepanelen op een plat dak liggen is het extra van belang om de dekking op opstalverzekering goed te controleren.

Woon je in een huurwoning?
Dan hoe je de woonhuisverzekering niet zelf te regelen en regelt de verhuurder dit voor jou. Je kunt de zonnepanelen dan meeverzekeren op je inboedelverzekering. Verbeteringen aan de huurwoning die je zelf hebt aangebracht zijn standaard meeverzekerd onder ‘huurdersbelang’. Het maakt niet uit of je woont in een woning met een plat dak of niet. Let er wel op of het verzekerd bedrag voor huurdersbelang voldoende is. Meestal is huurdersbelang voor een standaard bedrag verzekerd.

Heb je zonnepanelen? De financieel adviseurs van Lamberink controleren graag samen met jou hoe de dekking van de verzekering in jouw specifieke geval is geregeld. Bel 088 7788000 of mail naar verzekeringen@lamberink.nl voor een vrijblijvende afspraak.