Hier moet u aan denken bij het kiezen van een bad

27 juli 2022

Voor veel mensen is in bad gaan een moment van ontspanning en even tot rust komen. Een momentje voor uzelf dus. Maar daarvoor moet u natuurlijk wel het perfecte bad hebben, want de keuze is groot. Waar moet u aan denken bij de keuze voor een bad?

Uw bad is pas perfect als deze voldoet aan al uw eisen. Daarvoor dient u voordat u deze plaatst verschillende keuzes te maken, zoals het soort bad, het materiaal, bepaalde accessoires en de stijl.

Soort bad

Baden zijn er in verschillende vormen en afmetingen en iedere variant heeft zijn voor- en nadelen. De verschillende opties zijn onder andere een vrijstaand bad, een ligbad, een hoekbad en een inbouwbad. De keuze hiervan is ook afhankelijk van de ruimte die u voor het bad gereserveerd hebt. Een vrijstaand bad staat meer open in de ruimte, terwijl een hoekbad iets meer privacy geeft in de hoek. De vormkeuze hangt ook nauw samen met de materiaalkeuze.

Materiaal

Er zijn drie soorten materiaal voor een bad; kunststof, Solid Surface en natuursteen. Kunststof baden worden het meest verkocht, dit komt omdat het mooi en relatief goedkoop materiaal is. Een kunststof bad warmt ook snel op en houdt de tempratuur van het water lang vast. Een Solid Surface bad voelt daarentegen wat kouder aan en is duurder in aanschaf. Wel geeft dit materiaal een luxe uitstraling en is het gemakkelijk schoon te maken. Een natuursteen bad heeft ook deze luxe uitstraling en is tegelijkertijd zeer sterk en duurzaam. Wel heeft het bad veel onderhoud nodig en is het duur in aanschaf. Schoonmaken vergt dus meer tijd.

Accessoires voor het bad

Heeft u de vorm en het materiaal van uw bad gekozen? Dan is het tijd om na te denken over accessoires. Zou u graag bubbels in bad willen of een losse douchekop die u kunt gebruiken. Uiteraard is er altijd nog de vraag of u een harde of juist zachte straal wilt uit de kraan. Allemaal dingen om over na te denken als u de juiste kraan accessoires gaat kiezen.

Last but not least: de stijl

Heeft u het bad en de kraan gekozen, dan is het altijd goed om te kijken naar de stijl die het uitstraalt. Koopt u er gelijk een bijpassende wasbak bij? Misschien is een rvs of juist zwarte kraan passend in uw badkamer. Of wilt u een meer klassieke stijl terug laten komen in de badkamer? Dan is het toevoegen van hout en licht sfeerbepalend. Of bent u juist meer van een moderne stijl, met veel glas en strakke lijnen. Dit alles is aan u!