Uw huis weer fris na het kerstgourmet

20 december 2022

De kerstdagen staan weer voor de deur. Het moment dat veel mensen het gourmetstel weer uit de kast trekken: gezellig tafelen met de hele familie. Maar hoe krijgt u nou die vervelende gourmetgeur weer uit uw huis? Deze tips gaan u daarbij helpen.

Zorg voor frisse lucht
Een inkoppertje: zet wat ramen en de ventilatieroosters open om de ruimte te luchten. Doe dit al tijdens het gourmetten. Vergeet ook de afzuigkap niet aan te zetten, deze zorgt ook voor de afvoer van vieze luchtjes.

Geurkaarsen
Kaarslicht is natuurlijk een perfecte sfeermaker tijdens de kerst. Kies in dit geval voor sterke geurkaarsen en drijf de vieze gourmetluchtjes snel uw huis uit.

Kommetje schoonmaakazijn
De sterke geur van schoonmaakazijn zorgt ervoor dat vieze luchtjes uit de ruimte worden opgenomen. Plaats ’s avonds na het gourmetten dan ook een kommetje met wat schoonmaakazijn in de ruimte, bij voorkeur bij de verwarming. De azijn verdampt door de warmte, waardoor het zich verspreid door de ruimte. Zo is uw woning na een nachtje slapen weer verlost van de gourmetlucht.

Geen schoonmaakazijn in huis? U kunt ook keukenazijn gebruiken. Doe dit in een pannetje en laat het koken. Doe dit bij voorkeur al tijdens het gourmetten.

Koffie
Ook met koffie kunt u vieze geuren neutraliseren. Gebruik bij voorkeur snelfiltermaling of koffiebonen, doe dit in een kommetje en zet dit in de ruimte. De volgende dag is de gourmetgeur verdwenen.